Огромна трагедия се е случила вчера в Солун - починал е

...
Огромна трагедия се е случила вчера в Солун - починал е
Коментари Харесай

Ужас в Солун! Фенове на ПАОК атакуваха с ножове българи, един почина, двама са в болница

Огромна трагедия се е случила през вчерашния ден в Солун - умрял е известният почитател на Ботев Пд - Тоско Бозаджийски. 28-годишният мъж е измежду най-дейните в Клуб на Привържениците на Ботев Пловдив (КПБП), където отговаряше за събирането на средства и организацията на хореографии. Тоско бе и сърцето на бултрасите за всеки мач на " канарчетата ", бил той в Пловдив или като посетител.

Бозаджийски и още няколко ентусиасти на Ботев са били в Гърция за дербито сред солунските грандове Арис и ПАОК (4:2). Именно с Арис, които са жълто-черни, ботевистите имат построени трайни взаимоотношения. Представители на тяхната агитка постоянно са в Пловдив за дербита на Ботев, а бултрасите им връщат визитите реципрочно.

Драмата в Солун е настъпила много време след мача сред Арис и ПАОК. Българите са останали във втория по величина гръцки град за нощувка, а през вчерашния ден са пили кафе и са хапвали в локално заведение. Изневиделица групата от 6-7 пловдивчани е била нападната с големи ножове от ултраси на ПАОК, които са били над двойно повече. Двама от ботевистите са получили прободни рани и са в болница. За злощастие - Тоско е бил подгонен с ножове и в опита си да се избави е попаднал под гумите на кола, ръководена от жена.

Българинът е умрял на място, а полицията в Солун към този момент е арестувала над 15 души, които са забъркани в тежкия случай.



Стотици почитатели на гръцкия Арис изрекоха своите съболезнования, употребявайки Фейбук страницата на Ботев Пд, Бултрас и други От клубът пък желаеха полицията в Гърция да е безкомпромисн и да не си затваря очите пред нищо.

От фенски страници във Facebook на Берое, ЦСКА и Левски също изрекоха своите съболезнования и осъдиха нападението с оръжия над българи.
Ultras Beroe 1999:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР